söndag, oktober 10, 2004

Mer gratisreklam för Moore

Michael Moores nästa steg i hans kamp för Kerry är "The Slacker Uprising Tour", där han reser landet runt och försöker få universitetsstudenter att rösta. Han inriktar sig på "slackers" - latmaskar - och delar ut nudlar och rena underkläder till de som lovar att rösta för första gången. Allt som en latmask behöver, typ.

Några som inte uppfattade humorn i det hela var det republikanska partiet i Michigan, som ansåg att Moore bröt mot lagen 168.931(1)(b): det är förbjudet att köpa folks röster. Vad som sedan hände är rätt självklart: åklagarmyndigheten förklarade att de inte hade tid att ta hand om sådana struntärenden, Moore kommenterade det hela med "republikanerna verkar vara mer intresserade av att spärra in mig än Bin Laden", och passade på att polisanmäla stölden av en hjärna och ett stycke humor från det republikanska partiet. Alltså: republikanerna lyckades framstå som humorlösa idioter samtidigt som de gav Moore gratis spaltmeter i medierna.

Det här påminner om när Al Franken skulle ge ut boken "Lies and the lying liars who tell them: a fair and balanced look at the right". FOX News stämde Franken för varumärkesintrång (de har registrerat frasen "fair and balanced"), och hävdade att folk skulle bli förvirrade och tro att nyhetskanalen var utgivare till en bok som till stora delar attackerar just Fox News. Målet blev avskrivet på nolltid och boken med det alldeles för långa namnet gick upp på topplistorna tack vare all publicitet. Vissa personer skulle må bra av mer humor och mindre tillgång till advokater.

Inga kommentarer: