söndag, september 04, 2005

Dick och New York Times

Dick Erixon fortsätter sitt korståg mot svenska tidningar och deras "skadeglädje" över katastrofen i New Orleans. Nu senast är han förbannad över att några tidningar refererar New York Times, som kallade Bushs tal till de drabbade för ett av de värsta i hans karriär. Dick påstår att avslöjandet att Jayson Blair hade publicerat plagierade och felaktiga artiklar skulle ha förstört tidningens anseende totalt. Åtminstone antar jag att det är vad Dick menar, då han bara hänvisar till ospecifierade "skandaler". Ledarsidan i NYT, som innefattar konservativa röster som David Brooks och John Tierney, ska tillhöra "Michael Moore-vänstern".

Men är det sant som Dick säger, att det var "många år sedan tidningen hade något anseende"? Nej. I samma inlägg som sågar New York Times hänvisar han till att tidningen i juli i år utsågs till världens sjätte bästa tidning! NYT plockar fortfarande hem Pulitzerpriser varje år. Dessutom är det intressant att notera att Dick så sent som igår tyckte att New York Times var värd att referera till! Fast då handlade det förstås om en artikel som gick i linje med Dicks egna åsikter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju inte bara Dick utan även sådana som Erixon och Poirier Martinsson skäller på den svenska opinionen för att man "skyller orkanen på Bush." Det kan väl bara karaktäriseras som en Flucht nach vorne för att dölja det faktum att den allra skarpaste och bittraste kritiken kommer från USA, verkligen inte bara från NYT utan från en bred skara media, politiker och opinionsbildare från höger till vänster.

Bengt O.

När jag ändå har ordet

Anonym sa...

Erixon...ständigt denna Erixon..