lördag, juni 17, 2006

Dick och dubbelmoral

Dick Erixon är som vanligt arg, nu senast över att medier spridit uppgifter om att amerikanska marinkårssoldater misstänks ha dödat irakiska civila i Haditha.
Genom propaganda som västmedierna villigt och utan varje källkritik sprider, undergräver man den frihetliga uthålligheten i väst - exakt det som är avsikten. Och det är svårt att bemöta påhittade anklagelser som nått ut i medierna, eftersom det tar tid att finna bevis på att händelser inte ägt rum - och när det väl skett är det för sent. Medierna har redan givit propagandan sådan spridning att den tas för att vara sann även när motsatsen är bevisad.
Det hade varit enklare att ta Dick på allvar om han inte själv gjort precis det han anklagar andra för. Förra sommaren, när Londonpolisen skjutit ihjäl en misstänkt terrorist, ignorerade Dick glatt detaljen att personen bara var misstänkt och skrev ett inlägg med titeln terrorist dödad, som prisade det effektiva polisarbetet.
"De som uppträder totalt hänsynslöst, måste bemötas på samma sätt". Hear, hear.
Att det sedan visade sig att Jean Charles de Menezes var oskyldig, och att uppgifterna om att han hade flytt från polisen var falska, var inget som fick Dick att ändra ståndpunkt i frågan. Visst är det trist när media sprider obekräftade anklagelser, eller hur Dick?

Inga kommentarer: