torsdag, november 10, 2005

Goodbye, Kansas

Dagens avsnitt av Tillbaka till medeltiden: skolstyrelsen i Kansas beslutar sig för att införa "alternativ" till evolutionen i undervisningen.
The new standards say high school students must understand major evolutionary concepts. But they also declare that the basic Darwinian theory that all life had a common origin and that natural chemical processes created the building blocks of life have been challenged in recent years by fossil evidence and molecular biology.
Intressant påstående, synd bara att det är helt felaktigt. De "bevis" som det talas om finns helt enkelt inte!
“This is a sad day. We’re becoming a laughingstock of not only the nation, but of the world, and I hate that,” said board member Janet Waugh, a Kansas City Democrat.
Värt att notera är att alla som röstade för förslaget var republikaner...

Bättre nyheter kommer från Dover, där alla vetenskapens fiender blev utröstade i tisdags.

Det kanske verkar lite irrelevant att ständigt ta upp sånt här i en svensk blogg, men det är inte bara USA som behöver dras med sådana här knäppgökar. KDU:s ordförande Ella Bohlin hävdade nyligen i en intervju att:
Jag tycker kreationismen är minst lika intressant som Darwins teori. Skolan behöver ha en bredare diskussion än idag, kanske också på lärarhögskolan.
Varför kreationismen är så intressant lyckades inte Ella förklara. Inte heller varför det ska presenteras alternativ till just evolutionsteorin, och inte till andra teorier.

Som jag sagt tidigare i denna blogg är det lika galet att presentera kreationism som ett alternativ till evolutionsteorin, som att presentera den geocentriska världsbilden som ett alternativ till den heliocentriska. Religion och vetenskap är två helt skilda saker, och måste så förbli.

1 kommentar:

Lennart sa...

Lyckligtvis verkar det demokratiska partiet i Kansas samla sig till motattack och en hel del av de religiösa fanatikerna kommer att förlora sina säten. Men det här är ett problem här i USA som också kommer till Sverige, var så säker.
www.usablogg.org